Előzd meg az első számú gyilkost

“Különben is, ki kíváncsi az unokáira?…” – mondta: senki!

Stressz kezelés

A stressz csökkentésének és megfelelő kezelésének megtanulása elengedhetetlen a szívbetegségek elleni védelemhez, különösen azok számára, akik magas vérnyomásban szenvednek. Dr. Dean Ornish és mások által végzett kutatások azt találták, hogy a stressz csökkentése nemcsak a szívbetegségek megelőzésében segít, hanem annak visszafordításában is, különösen, ha a rendszeres testmozgás programmal együtt alkalmazzák.

A stresszcsökkentési technikák szintén nagyon hasznosak az érzelmek, például a harag, a depresszió és a reménytelenség kezelésében. Az ilyen érzelmek, ha nem fejezik ki azokat megfelelően és nem foglalkoznak velük, jelentősen megnövelhetik a szívbetegség kockázatát, ha krónássá válnak. A kutatások például azt mutatták, hogy az emberek, akik általában dühösek és hajlamosak elmélkedésükre, szinte kétszer annyival fenyegetik a szívbetegség kialakulását, mint azok, akiknek nincsenek haragjaik. Ezen túlmenően a szokásosan mérges emberek homocisztein szintje kétszer olyan magas, mint a normál embereknél. A szívbetegségek kockázatának hasonló növekedését tapasztalhatják azok a személyek is, akik szokásos depresszióban vannak és / vagy reménytelenségérzetük van, különösen a férfiak és az idős emberek.

A holisztikus egészségügyi szakemberek különféle elme- / testgyógyászati ​​technikák, például biofeedback, hypnotherapy és relaxációs gyakorlatok segítségével segítik a betegeket a stressz csökkentésében. A meditáció a stresszkezelés másik formája, amely rendkívül hatékonyan képes csökkenteni a magas vérnyomást, ezáltal védi az általános szív- és érrendszeri egészséget. Valójában annyira, hogy 1984 óta az Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) ajánlják a hagyományos vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel szemben az enyhe magas vérnyomás esetére. A meditációnak sokféle módja van. Az egyik legegyszerűbb egyszerűen egyszerűen kényelmesen ülni egy széken, csukott szemmel, miközben a légzésére koncentrál. Ezt naponta kétszer öt-tíz percig tegye, és fokozatosan növelje az egyes üléssorozatokat 20 vagy 30 percre. Erőfeszítései fokozása érdekében koncentráljon egy békés mondat mentális megismétlésére minden alkalommal, amikor belélegzik és kilélegzik, lehetővé téve minden más gondolat felmerülését és továbblépését anélkül, hogy belevonulnál hozzájuk. Eleinte nehéznek tűnhet, de elkötelezett gyakorlattal végül rájön, hogy képes erre, miközben nagyobb fokú nyugalmat és békét tapasztal meg.

Tudjuk, hogy amikor a test kiegyensúlyozatlan, az energia nem áramlik, ami elzáródásokat idéz elő, és végül megkönnyebbül. Néhány dolgot megtehetsz a stressz leküzdése és az egyensúly helyreállítása érdekében:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *